Nota de premsa

Ximo Puig insta a no oblidar l''empremta' del terrorisme d'ETA per a 'no trair la memòria' de les seues víctimes i la pròpia 'dignitat' com a societat
14/01/2022
Ximo Puig insta a no oblidar l""empremta" del terrorisme d"ETA per a "no trair la memòria" de les seues víctimes i la pròpia "dignitat" com a societat

- El president ha conversat amb el president de l'Associació d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta, Pablo Broseta, en el marc dels 'Diàlegs al Palau'

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que "l'empremta" del terrorisme d'ETA "està present i ha d'estar-ho en la consciència col·lectiva", perquè, en cas contrari, "estaríem -ha dit- traint la memòria d'aquells que han sigut assassinats i la nostra pròpia dignitat".

El responsable del Consell s'ha pronunciat en aquest sentit durant la seua participació en una nova edició de 'Diàlegs al Palau', en què ha conversat amb el president de l'Associació d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta, Pablo Broseta, fill del polític i catedràtic de Dret Mercantil assassinat per ETA el 15 de gener de 1992, ara fa 30 anys.

El responsable de la Generalitat ha coincidit amb Pablo Broseta, fill de Manuel Broseta, en la necessitat "d'articular el relat històric del que va passar" durant els anys en què ETA va estar activa perquè no puga ser mai oblidat per les futures generacions, i ha subratllat que "el fanatisme és el que alimenta les barbàries".

Ximo Puig ha defensat, d'altra banda, que "ningú pot sentir-se alié al fanatisme" i que "la lluita contra els totalitarismes mai acaba", i ha mostrat la seua oposició a l'actual "raquitització" del debat públic. "La 'futbolització' de la política és un desastre" i el "procés de deteriorament enorme del discurs polític té conseqüències", ha alertat també el cap de l'executiu valencià.

El president ha reivindicat, a més, durant l'acte celebrat al Saló de Corts del Palau de la Generalitat, la vigència de les idees i la trajectòria personal de Manuel Broseta, així com el seu paper clau en els pactes autonòmics, i ha assenyalat que constitueix "un orgull i una exigència democràtica mantindre el seu llegat".

Arxius relacionats