Nota de premsa

Ximo Puig valora el compromís del Ministeri d'Educació i Cultura de duplicar la seua aportació al Palau de les Arts en 2023
02/12/2021
Ximo Puig valora el compromís del Ministeri d"Educació i Cultura de duplicar la seua aportació al Palau de les Arts en 2023

- El president de la Generalitat s'ha reunit aquest dijous amb el ministre Miquel Iceta qui s'ha compromés a atendre la reivindicació del Consell de millorar el finançament de l'òpera
- Sol·licita formalment la cessió de la Dama d'Elx durant un període de sis mesos a la ciutat elxana
- Advoca per consolidar museus existents fora de Madrid com el Museu de Belles Arts de València
- El Ministeri aportarà dos milions d'euros per a la restauració de les muralles de Sagunt i del castell de Forna a l'Atzúbia

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que el Ministeri d'Educació i Cultura duplicarà en 2023 la seua aportació econòmica al pressupost del Palau de les Arts, atenent d'aquesta manera una reivindicació històrica de la Generalitat.

Així ho ha manifestat després de reunir-se aquest dijous amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, qui s'ha compromés a augmentar el finançament del recinte operístic valencià per la qual cosa, segons ha manifestat, "arribarem a l'horitzó de tindre, com mínim, el mateix finançament que la Maestranza de Sevilla", la qual cosa suposarà rebre entorn de 2,5 milions d'euros.

El cap del Consell ha valorat el compromís d'Iceta i ha destacat que es tracta "d'un pas endavant" en la "nova relació" entre el Ministeri de Cultura i la Generalitat, que ja ha començat amb la seua presència en el Patronat de les Arts.

D'altra banda, el president ha aprofitat la reunió per a sol·licitar formalment la cessió de la Dama d'Elx durant un període de sis mesos a la ciutat elxana. Sobre aquesta proposta, el president ha assegurat que el ministre s'ha mostrat "receptiu" i que s'ha compromés a estudiar les "consideracions tècniques necessàries" perquè es tracta d'una "obra de gran magnitud".

Desconcentració d'espais museístics

En el transcurs de la reunió, Ximo Puig també ha traslladat a Miquel Iceta la necessitat que el ministeri d'Educació "no solament estiga referenciat a Madrid" i ha defensat la seua política de desconcentració per a la qual cosa ha instat el ministre a avançar en la consolidació d'alguns museus importants existents fora de Madrid com el Museu de Belles Arts de València.

En aquest sentit, ha advocat per millorar el marc de cooperació entre ambdues administracions per a dotar el Museu de Belles Arts de la "fortalesa que es mereix", ja que, tal com ha assenyalat, constitueix la segona pinacoteca d'Espanya.

Muralles de Sagunt i castell de Forna

Finalment, Ximo Puig ha destacat que el Ministeri també ha traslladat el suport a la Generalitat per a l'impuls de dues iniciatives de recuperació del patrimoni com són la restauració de les muralles de Sagunt i del castell de Forna a l'Atzúbia.

Ambdues actuacions comptaran amb un milió d'euros respectivament, procedents de fons europeus i contribuiran a "millorar el patrimoni de tots els valencians", ha conclòs.

Arxius relacionats