Nota de premsa

Ximo Puig destaca que el centre cultural Raimon donarà a conéixer a les pròximes generacions la contribució del cantautor xativí en la recuperació de la identitat valenciana
29/10/2021
Ximo Puig destaca que el centre cultural Raimon donarà a conéixer a les pròximes generacions la contribució del cantautor xativí en la recuperació...

- El president de la Generalitat ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Xàtiva per a subvencionar la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara amb 3 milions d'euros
- Santa Clara albergarà la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i el Centre Raimon d'Activitats Culturals

Xàtiva. El president de la Generalitat ha signat el conveni amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, per a la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara de la localitat xativina, a través del qual la Generalitat aportarà 3 milions d'euros.

En el transcurs de l'acte, en el qual també ha participat el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, Ximo Puig ha assenyalat que el conveni és resultat del treball conjunt de la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, la Diputació de València i l'Ajuntament de Xàtiva i contribuirà que les pròximes generacions puguen conéixer el que va suposar per a "la recuperació de la nostra cultura, de la nostra identitat, del nostre autogovern, la veu sempre clara i neta de Raimon".

En concret, el Reial Monestir albergarà la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i el Centre Raimon d'Activitats Culturals, que constituirà "un espai viu" on conéixer el llegat de l'obra artística de Raimon, estimular la cultura i l'art, així com donar un nou ús a les instal·lacions, que pertanyen al gòtic valencià.

En aquest sentit, el president ha instat totes les administracions implicades a "avançar al més ràpidament possible per a fer que aquest espai siga un espai de record i de memòria, però sobretot per a mirar el futur amb esperança i pensant que la utopia d'un món millor és possible".

Així mateix, el cap del Consell ha agraït a Raimon i a Annalisa la seua "generositat, per compartir la seua memòria, el seu llegat i el seu patrimoni amb el poble xativí i amb el poble valencià" i ha destacat la figura i l'obra del cantautor, a qui ha considerat com "únic en la nostra terra" i del qual ha assegurat que "ha lligat el nom de Xàtiva a la llibertat, en tot el món".

Durant la seua intervenció s'ha referit a la importància de la desconcentració d'institucions també a la Comunitat Valenciana, "la fortalesa de la qual es troba en les seues comarques", ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat el compromís del Consell per impulsar actuacions en les capitals de comarca i en tot el territori "per a configurar el país que volem".

Obres de rehabilitació

Cal destacar que les obres de rehabilitació tindran un cost estimat de 8,9 milions d'euros, 3.043.285 euros dels quals els aportarà la Generalitat entre 2021 i 2025, tal com preveu el conveni signat aquest divendres, i la resta de l'actuació la finançarà l'Ajuntament de Xàtiva, sense perjudici de la participació d'altres administracions públiques.

El Reial Monestir de Santa Clara serà cedit per l'Ajuntament a la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana i albergarà tant la seu de la Fundació com el Centre Raimon d'Activitats Culturals, la finalitat del qual serà reunir, custodiar, investigar i difondre l'obra de Raimon per a fer-la accessible i donar-li un ús educatiu i científic.

Arxius relacionats